Aktuellt

Antikmässan i Brösarp

ANTIKMÄSSAN I BRÖSARP

Den 31 mars – 2 april hålls årets antikmässa i Brösarp. Det är en knutpunkt för alla som är intresserade av genuina antikviteter av hög kvalitet. I mässans fokus finns antikviteter i originalskick och kulturhistoriskt intressanta föremål. Folkkonst och föremål från det gamla bondesamhället varvas med konst, högreståndsmöbler och 1900-ialets design. Här kan ni som besökare vara säkra på att få se mängder av äkta antikviteter.

Ravlunda Bränneri ligger bara 4 kilometer från Brösarp och erbjuder trevligt boende i ett före detta spritbränneri från 1907. På fredag och lördag kväll är restaurangen öppen för middag. Vi har gott om parkeringsplatser men det går också utmärkt att åka kommunalt med Skånetrafiken, buss 574 går från Brösarp och stannar precis utanför dörren (Ravlunda Bränneriet) och det går också bra att åka Skåneexpressen 3 och sedan gå 500 meter (Ravlunda Kyrkan).

Konstutställning i påsk

KONST PÅ RAVLUNDA BRÄNNERI

– Helena Stjernberg och Holly Biörklund ställer ut i påsk

Konstrundan på Österlen startar som vanligt på långfredagen, den 7 april, läs mer på “https://oskg.se/konstrundan/181/konstrundan-2023”.

På Ravlunda Bränneri passar vi på när intresset för konst är på topp och öppnar våra vackra lokaler för två fantastiska konstnärer, Helena Stjernberg och Holly Biörklund. Utställningarna är öppna varje dag kl 10:00 – 16:00 under hela påsken, långfredag (7 april) – annandag påsk (10 april). Givetvis har vi öppet för fika och lunch i restaurangen.

Holly Biörklund

Holly arbetar främst med olja och bladguld på linneduk i sitt måleri. Hon skapar figurativa bilder i ett surrealistiskt sammanhang, inspirerade av natur, djur och mytologi.

Helena Stjernberg

Helena fotograferar människor och miljöer världen över för att skildra olikheter och samtidigt bidra till en bättre vardag.

Få en försmak på den vackra konst ni kan se hos oss på “http://instagram.com/bylivingphoto/” och på “http://www.hollybiorklund.com/”.

Österlen Spring Trail

ÖSTERLEN SPRING TRAIL, 15 – 16 MAJ 2023

Den 15 april är det dags för årets ÖST, Fogarolli Trail 21 km, ÖST Ultra 60 km och Duo-Trail 2 x 30 km. Ravlunda Bränneri har igen valt att stötta loppen som boendepartner. Vi lägger till pasta på menyn på fredagkvällen och byter ut våfflorna mot havregrynsgröt på lördagmorgonen. Förra året skulle alla som bodde på bränneriet vara med och springa så det blev många härliga diskussioner både kvällen före och kvällen efter. Vi hoppas på samma härliga stämning i år – välkomna!

Ännu inte anmäld? Läs mer och anmäl dig på https://www.osterlentrail.se/

Matrundan

MATRUNDAN PÅ ÖSTERLEN, 18 – 21 MAJ 2023

Tor – sön kl. 11 – 16 

Tema för i år är ”Platsens själ ger smaken”!

Vi fortsätter vårt samarbete med Arken i Ravlunda, meny publiceras här i början av mars. På dryckeslistan hittar ni många lokala drycker, så som svenskt vin från Skepparps vingård. 

Vi serverar även enklare smörrebröd och fika.


Tor – lör kl. 16-21

I restaurangen erbjuder vi vår á la carte meny som går i vårens tecken. Boka gärna bord för att vara säker på plats.

Mer information om Matrundan finns på https://www.matrundan.se/

Covid 19 – Coronavirus

Vi hoppas att vi nu sett slutet på pandemin, men skulle det komma en ny våg är vi på Ravlunda Bränneri väl förberedda.

Säkerheten och hälsan för våra gäster och medarbetare är mycket viktig och vi följer därför noga händelseutvecklingen. Skulle det trots allt bli aktuellt så kommer vi självklart att som tidigare att följa Folkhälsomyndighetens rekommendationer för att kunna erbjuda en så säker miljö som möjligt.

Vi ser fram emot att hälsa Er välkomna.