Restaurang & Bar

Restaurangen har öppet måndagar, onsdagar, fredagar och lördagar under perioden 18 juni – 8 augusti. För våra övernattande gäster har vi öppet också tisdag, torsdag och söndag men erbjuder då enbart pubmenyn. I  perioder när vi enbart har helgöppet är restaurangen öppen fredag och lördag.

Middagsmenyer läggs ut här på hemsidan veckan före.

Bokning kommer inom en snar framtid att kunna ske i vårt bokningssystem här på hemsidan men till dess går det bra att skicka restaurangbokningar till info@ravlundabranneri.se.

Vi ser fram emot att få hälsa er välkomna till vår restaurang. Vi följer självklart Folkhälsomyndighetens rekommendationer vilket bland annat innebär att vi kan tvingas säga nej till bokningar för att säkerställa tillräckligt avstånd mellan borden.

Välkomna!

Meny vecka 31, 2021

(Meny vecka 30 finns längre ned)

Förrätter, 115 kr

Kaltenplatte (chark-tallrik) med hembakat bröd och tapenade

Toast Skagen på hembakt bröd med ägg och sallad

Toast med sötpotatis- och jordnötsröra och oliver (vegan)

 

Varmrätter, 225 kr

Vitvinsbrässerad fläsklägg med rotfrukter, potatis och senap

Torsk piccata med tomatsås och citronris

Primörsallad med coleslaw och vegobiff (vegan)

 

Desserter, 95 kr

Sommaräppelkaka på Transparant blanche med hemlagad vaniljsås

Trifle med vanilj-gräddyoghurt, bär och nektariner

Mocca-chokladtårta med bär och nektariner (vegan)

Osttallrik med lokala ostar från Vilhemsdal, hemlagad sylt och fröknäcke

 

2 rätter: 315 kr

3 rätter: 395 kr

 

Veckans pubmat, 145 kr

Toast “Coronation chicken” med fräsch sallad

Laxpudding med skirat smör

Blomkål och avokadosallad med hembakt bröd

 

 

Meny vecka 30, 2021

Förrätter, 115 kr

S. O. S., Smör, ost, bröd och flera egna sill-inläggningar

Kaltenplatte (charktallrik) med hembakat bröd och tapenade

Kall avokado- och grön ärtsoppa med hembakat bröd (vegan)

 

Varmrätter, 225 kr

Lammfärsbiffar med fetaost, tomatsås, rostad potatis och picklad zucchini

Ugnsbakad kolja med smörad rotfruktspuré och kokt färskpotatis

Moussaka med grönsallad (vegan)

 

Desserter, 95 kr

Vaniljparfait med färska bär och mandelkrokant

Basilika- och apelsinglass med mjuk chokladkaka och nektariner

Mocca-chokladtårta med färska hallon och nektariner (vegan)

Osttallrik med lokala ostar från Vilhemsdal, rabarberchutney och fröknäcke

2 rätter: 315 kr

3 rätter: 395 kr

 

Veckans pubmat, 145 kr

Sloppy Joe, rostad potatis och sallad

Rimmad lax med dillstuvad potatis

Vegan Sloppy Joe med rostad potatis och fräsch sallad (vegan)