Restaurang & Bar

På grund av rådande omständigheter och gällande restriktioner så kommer vår restaurang denna sommar att prioritera förhandsbokade gäster. Våra övernattande gäster är garanterade plats vid bokning senast fyra dagar innan vistelsen.

Restaurangen kommer att ha öppet måndagar, onsdagar, fredagar och lördagar under perioden 18 juni – 8 augusti. För våra övernattande gäster kommer det i tillägg att vara möjligt att boka en enklare middag  de andra dagarna. Om situationen förbättras och restriktionerna lättas kan öppethållandet komma att utökas.

Middagsmenyer kommer att läggas ut här på hemsidan veckan före och kommer också att publiceras på vår Facebook-sida.

Bokning kommer inom en snar framtid att kunna ske i vårt bokningssystem här på hemsidan men till dess går det bra att skicka restaurangbokningar till info@ravlundabranneri.se

Vi ser fram emot att få hälsa er välkomna till vår restaurang och hoppas på förståelse för att vi väljer att säga nej till spontanbesök när vi bedömer att vi inte kan erbjuda en smittsäker miljö eftersom vår utgångspunkt är att vi ska kunna anpassa serveringen så att vi till fullo följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer.

Välkomna!

 

Meny vecka 23, 2021

2 rätter: 315 kr (lamm + 50 kr)

3 rätter: 395 kr (lamm + 50 kr)

 

Förrätter, 115 kr

Randig fisk- och skaldjurssandwich i 3 lager, serveras på salladsbädd av vilda och odlade blad

2 × tapenade med hembakat bröd, oliver och lokala charkuterier

Vegan: Nässel- och sparrissoppa med hembakat bröd

 

Varmrätter, 225 kr (lamm + 50 kr)

Nystekta fisk-biffar med citron och dillsvängd färskpotatis, sås på Vitaby-yoghurt med rabarber-chutney

Lågtempererad lamm-bog och grillad lammytterfilé serverad på en bädd av lokalt odlade linser och bönor samt puré på rostad paprika och palsternacka – OBS + 50 kr

Vegan: Rostad blomkål med linser och bönor, paprika och palsternackspuré, serveras med auberginechips och en sötpotatisgratäng med jordnötter

 

Desserter, 95 kr

Citronkladdkaka med citronmousse på vit choklad och yoghurt serveras med färska jordgubbar

Vanilj-bavaroise med havtorns-gelé, rabarber och frasigt kak-smul

Vegan: Rawfood chokladtryffeltårta serveras med mint/avocado/grönärts-mousse

 

 

Veckans pubmat, 145 kr

Sloppy Joe med rostad potatis och en grönsallad.

Varmrökt lax med krämig örtpotatissallad, rädisor och salladsärtor

Vegan: Vegetarisk burgare av linser, bovete och rotfrukter, serveras med grönsallad och en sötpotatis-dip